Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Ontdek de wereld van morgen tijdens de World of Industry, Technology & Science
WoTS is meer dan een vakbeurs; het is een platform waar mensen met dezelfde interesses en doelen samenkomen.

Ontdek de wereld van morgen tijdens de World of Industry, Technology & Science

De World of Industry, Technology & Science (WoTS) is dé plek waar professionals in de industrie, technologie en wetenschap elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Van 24 tot en met 27 september is Jaarbeurs Utrecht de ontmoetingsplaats waar we bouwen aan de wereld van morgen.

Bereid je voor op vier dagen vol actuele ontwikkelingen, innovatieve oplossingen en creatieve ideeën en spreek de grootste aanbieders in de markt. Schaaf je kennis bij met het uitgebreide programma: volg seminars over de nieuwste technologische innovaties en ga aan de slag met praktische workshops. Experts uit de industrie en wetenschap verzamelen de laatste trends en leggen je de meest vooruitstrevende ontwikkelingen live uit op de beursvloer.

Op de WoTS ontstaan waardevolle contacten.

De WoTS brengt drie unieke werelden samen: de World of Laboratory, de World of Electronics en de World of Industry. Gezamenlijk vind je in deze werelden ruim 430 bedrijven die de meest spraakmakende innovaties, diensten en oplossingen tonen. Dit maakt de WoTS meer dan een vakbeurs; het is een platform waar mensen met dezelfde interesses en doelen samenkomen. Hier ontstaan waardevolle contacten en samenwerkingen die verder reiken dan de beursvloer. 

World of Electronics 

In de World of Electronics (hal 9) vind je ontwikkelaars, leveranciers, installateurs en systeemintegrators uit de industriële elektronicabranche. Breng een bezoek aan de themapaviljoens of volg lezingen over kunstmatige intelligentie, embedded software, circulair en duurzaam ontwikkelen en (Industrial) Internet of Things. Verzamel daarnaast verschillende onderdelen en componenten op de beursvloer voor de beursgadget. Dit jaar is dit de Omgevingsmonitor: een draagbaar meetstation dat belangrijke parameters in de omgeving weergeeft, zoals temperatuur, vocht, geluid en vervuilende stoffen. 

Experts uit de industrie en wetenschap verzamelen de laatste trends en leggen je de meest vooruitstrevende ontwikkelingen live uit op de beursvloer.

World of Laboratory 

De World of Laboratory (hal 7) brengt alle relevante onderwerpen voor laboratoria in industrie, gezondheidszorg en onderzoek samen. De exposanten informeren je over de nieuwste oplossingen, van inrichting en apparatuur tot analytische instrumenten en chemicaliën. Het programma van seminars, workshops en X-peditions is samengesteld om te inspireren én om praktische tips mee te geven. Volg lezingen en workshops over kwaliteit, veiligheid, analysetechnieken, duurzaamheid en sample management. 

World of Industry

De World of Industry biedt een totaalaanbod aan exposanten uit de procesindustrie (hal 8), maakindustrie, machinebouw, OEM en engineering (hal 11). Op de beursvloer vind je de laatste oplossingen voor de industriële sector en in het seminarprogramma is er aandacht voor voedselveiligheid, Autonomous Operations, energietransitie, duurzaamheid en circulariteit in de procesindustrie, cybersecurity, aandrijftechniek en robotisering. Breng een bezoek aan het Studenten Innovatie Paviljoen en laat je inspireren door bijzondere studentenprojecten.

Een bezoek aan World of Industry, Technology & Science is gratis.
Meld je aan via www.wots.nl

Locatie:
Jaarbeurs Utrecht, Hal 7, 8, 9 en 11. 

Dinsdag 24 september 
09.30 – 17.00 uur

Woensdag 25 september 
09.30 – 17.00 uur

Donderdag 26 september 
09.30 – 17.00 uur

Vrijdag 27 september 
09.30 – 15.30 uur

Bierbrouwen 2.0: ontdek het op de WoTS

De World of Industry, Technology & Science (WoTS) biedt bezoekers en exposanten alle mogelijkheden om kennis over te dragen, zichzelf te presenteren en gezamenlijk oplossingsgericht vooruit te kijken. Hier komt onlosmakelijk het sociale aspect van een vakbeurs naar boven: de borrel.

Bier bestaat uit vier ingrediënten: water, mout, hop en gist. Al eeuwen verstaan wij de kunst om van deze vier basisingrediënten bier te brouwen. Aan het chemisch proces is niets veranderd, maar we hebben het dankzij technologie wel makkelijker gemaakt. Tot niet zo heel lang geleden moest elke stap handmatig worden voorbereid. Brouwerijen werkten meer op gevoel dan op basis van concrete meetgegevens. Dirk Kop, Technical Manager bij JUMO, vertelt wat er nu allemaal bij komt kijken voordat het bier uit de tap stroomt. Tijdens het seminar  Digitalisering: Gebruik & Visualisatie van Data geeft hij hier een presentatie over.

Tijdens het seminar legt Kop het brouwproces uit en beantwoordt hij de vraag: wat bepaalt de koolzuurgraad, smaak en volheid van bier? “Als je een moderne brouwerij ontleedt, ontrafel je een complex proces dat bestaat uit tal van onderdelen”, vertelt hij. “En op verschillende niveaus is hier sprake van verregaande digitalisering. Om je een bescheiden voorstelling te geven: Single Pair Ethernet, IO-Link, PROFINET, PLC-besturing, een scherm en natuurlijk een visualisatiesysteem. En met het visualisatiesysteem kun je online meekijken wat er binnen het brouwproces allemaal gaande is.”

Enorme efficiëntieslag

Eén van de voordelen van automatisering is dat we steeds specifieker de verschillende parameters kunnen veranderen. We zijn nu in staat om heel doelgericht aan de knoppen te draaien, zodat we een variatie aan bier kunnen brouwen met een afwisseling in smaak en beleving. “Een kleine aanpassing in de ingrediënten heeft al invloed op het uiteindelijke resultaat”, legt Kop uit. “De automatisering die door brouwerijen wordt toegepast, is een enorme efficiëntieslag.” Het verschil tussen traditionele en moderne brouwerijen is aanzienlijk. Een moderne bierbrouwerij is een industriële omgeving. Alleen de ontvangstruimte refereert nog naar de klassieke koperen ketels en ruwe mannen met grote leren schorten voor. Kop benadrukt dat de automatiseringsstap verantwoordelijk is voor de enorme sprong in efficiëntie die het bierbrouwproces heeft veranderd. “Dankzij automatisering hebben we nu een enorme variatie aan prachtige bieren om uit te kiezen”, concludeert hij. 

Tijdens zijn presentatie legt Kop uit waarom meetgegevens als temperatuur, druk, flow en niveau belangrijk zijn en hoe ze in de besturing van het proces hun taak vervullen.

Tijdens zijn presentatie legt Kop uit waarom meetgegevens als temperatuur, druk, flow en niveau belangrijk zijn en hoe ze in de besturing van het proces hun taak vervullen. Naast JUMO geven ook Kensan, EUCHNER en Yokogawa een bijdrage aan het seminar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?